Hájemství bernských honičů :: Bohemia Hill

Bernský honič úspěchy

!!!   IDEAL BOHEMIA HILL je nový SVĚTOVÝ VÍTĚZ 2023 a nový ŠVÝCARSKÝ VÝSTAVNÍ ŠAMPION   !!!

 

 

Více »

Bernské povídání

PSÍ ZÁLEŽITOSTI aneb V hlavní roli pes

29.11.2016

29.11.2016zoom

Vše, o čem knížka pojednává, se nějakým způsobem dotýká práva. Co v ní tedy vlastně najdete?

Především to, co by měl o svých právech a povinnostech vědět každý majitel psa. Jestliže se rozhodnete stát chovatelem, najdete tu plno užitečných rad a informací. Můžete si prohlédnout i mapu české kynologické krajiny, včetně problémů vznikajících z klubového uspořádání. A pokud vás zajímá také kynologie jakožto mezinárodní disciplina, i o tom se v Psí knížce ledasco dočtete.

A ještě něco docela praktického: knížka obsahuje patnáct vzorů písemností, vzorem kupní smlouvy počínaje a návrhem na registraci občanského sdružení konče. Jde tudíž nejen o vzory zajímavé pro majitele a chovatele (smluvní pokuta, rezervace, spoluvlastnictví, krytí), ale i pro členy a funkcionáře klubů pro plemena (plná moc, vzorové stanovy, jednací řád, volební řád, zápisní řád apod.). Doufáme, že se stanou vítanou pomůckou a přispějí ke kultivaci kynologického prostředí.

Průvodní slovo šéfredaktorky časopisu Pes přítel člověka paní Stanislavy Jansové:

"PROČ PRÁVĚ TATO KNIHA?

Protože nabízí mnohé a týká se našeho života se psem víc, než si možná umíme v první chvíli představit...

Co nás čeká a může se stát při koupi štěněte, při jeho zdravotních problémech i exteriéroých vadách? Při cestování či soužití se sousedy? Na co se připravit na výstavě, při uchovnění psa, krytí, odchovu štěňat? I na to zde najdete odpovědi. Kniha tak přináší neoceitelné praktické rady, které takto souhrnně nebyly nikdy publikovány.

Zpracováno je v ní i téma chovatelských klubů, členství v nich, povinnosti a práva majitelů, chovatelů, členů i nečlenů. 

Příběhy ze života nám mohou podat pomocnou ruku, jak se vyhnout možným chybám, nepříjemnostem, které prožili jiní.

A naprosto ojedinělou přílohou jsou pak vzory smluv a dalších právních dokumentů!

Pokud ale očekáváte strohou a nesrozumitelnou řeč paragrafů - zklamu vás. Vše je psáno srozumitelně,  s nadhledem, zkušeností a porozuměním. A doplněno o laskavé olustrace plné humoru. 

Důvěřuji a rád se obracím na profesionály, některé věci je ale dobré i nutné vědět i bez nutnosti je vyhledat. A naopak - nechci se ocitat v situacích, kdy má neznalost a důvěra nahrává hlouposti, zášti a rádoby moci druhých. Neznalost práva prý neomlouvá...

Bylo mi ctí spolupracovat s autorkou, kniha pro nás byla výzvou i odpovědí na četné žádosti čtenářů o další témata v naší právní poradně, zpracované právě JUDr. R. Menšíkovou.

Některé věci mohou být tak prosté a jednoduché, byť se týkají práva - ostatně, přesvědčte se sami." 

 

 

All right reserved Copyright: JUDr. Radana Menšíková 2008 - 2017                                                                    JustLogin | Webové aplikace, design, hosting.